Eberron - Blackwater Strike Team Alpha

Sešn 3

12. Eyre 998

Velika hala u kojoj su se zatekli nalikovala je na urušene ostatke gradske ulice. S lijeve strane bio je urušeni komad zida visine oko tri metra koji nije dopirao do stropa. Pfaff je začuo nekakvo kretanje iz tog smjera te se prijatelji oprezno krenuli prema tamo. Kad su zakrenuli iza zida, Wogova baklja osvjetlila je krupnog štakora koji je izgledao kao da su mu dijelovi tijela metalni. Životinja je iskezila zube i jurnula prema njemu u pokušaju da ga ugrize za nogu. Wog se izmaknuo, a iz mraka su se pojavila još dva štakora i okružila ga. Vidjevši da situacija izmiče kontroli, Ravenloft je iskoristio svoje moći i poslao magični san na tri životinje. Dvije su se othrvale, a jedna je pala na tlo u dubokom snu. Qvirina je iznenadio još jedan štakor koji mu je sa zida naskočio na vrat, ali ga je zaštitio njegov debeli metalni oklop. Iz mraka se pojavio još jedan i ugrizao ga za nogu. Qvirin je dozvao moći Plamena i prostor ispred njega ispunila je zaglušujuća buka. Jedan se štakor srušio na pod omamljen, a drugi ga je nastavio napadati. U međuvremenu je Wog svojim mačem raspolovio jednog od dvojice budnih napadača. Pfaff je krenuo naprijed kako bi pomogao mladom prijatelju i napao svojim bodežom, ali životinja je bila prebrza te se izmaknula. Qvirin je buzdovanom razbio glavu štakoru koji je preživio sonični udar. Ravenloft je na preostalog štakora bacio magičnu plamenu kuglu i dobro ga ofurio, a tada ga je Wog raspolovio svojim mačem.

Nakon što su se riješili napasnika, naši junaci nastavili su istraživati halu. Došli su ogromnog granitnog stupa za koji je Pfaff utvrdio da vjerojatno podupire temelje grada Sharna. U suprotnom kutu hale nalazili su se urušeni ostatci hrama Onathara, božanstva kovanja i vatre. U niši iza oltara pronašli su dva ljekovita napitka, a na jednom kipu srebrnu ogrlicu magičnih svojstava.

Osim ruševina, u hali se nalazila i velika očuvana prizemna građevina koja je iznad masivnih čeličnih vrata imala stari grb kuće Cannith. Velika vrata bila su zaključana te je vješti Pfaff izvadio je alat za obijanje brava i bacio se na ključanicu. Čim je u nju stavio pincetu, ošinuo ga je snažan električni udar. Pokušao je još jednom i ponovno se opržio. Zaštita je bila sofisticirana, a mehanizam se činio iznimno kompleksan. Zbog toga su odustali od provaljivanja i nastavili pretraživati halu. Na zidu u blizini građevine nalazio se ulaz u uski tunel. Krenuli su njime. Blago se spuštao i bio posve ravan. Išli su u koloni, u početku oprezno, no ubrzo su utvrdili da je jako dugačak. Odlučili su istražiti te su uporno pješačili u dubinu više od sat vremena. Temperatura se postupno povećavala i došli su u područje u kojem je čak i zrak lelujao od vrućine. Bilo je neizdrživo za sve osim WOG-a, a kako se nije nazirao kraj, odlučili su se vratiti natrag.

Nakon što su izgubili više od dva sata vremena, vratili su se u halu umorni od vrućine i dugačkog uspona. Pfaff se prisjetio kako bi mogli pokušati ući u građevinu s krova te mu je WOG pomogao da se popne. Krov je bio ravan te, kao i cijela građevina, bio od masivnog kamena. Međutim, dio krova u blizini ulaznih vrata se urušio. Pfaff je pozvao prijatelje te su se približili rupi. Posvjetlili su unutra i ugledali veliku radionicu. Nakovnji, peći te raznorazni alati još su uvijek stajali na svojem mjestu. Ispod kamenja koje se odvalilo s krova vidjeli su ostatke nekakvog četveronožnog konstrukta koji je izgledao kao mehanički pas. Spustili su uže u prostoriju i WOG se spustio. Osvrnuo se oko sebe i zapazio kretanje u mračnom rubu prostorije. Iz mraka su se pojavila dva mehanička psa, ostavljena da čuvaju radionicu stoljećima ranije. Pfaff koji se taman spustio niz uže došuljao se do bližeg psa i bacio na njega infuziju koja je grijala metal. Pas se uskoro zažario od vrućine, no mehanički je nastavio napadati WOG-a koji se u međuvremenu borio s drugim psom. Ravenloft se nagnuo na rub otvora i s krova na jednog od pasa bacio magičnu vatrenu kuglu koja ga je značajno oštetila. Qvirin se u međuvremenu također spustio u prostoriju i stao uz WOG-a s isukanim buzdovanom. WOG se okrenuo prema psu koji se već zažario od Pfaffove infuzije te ga svojim mačem rastavio u nepokretne dijelove. Qvirin je buzdovanom dovršio drugog psa načetog Ravenloftovom magijom. U razbijenim glavama tri mehanička psa pronašli su po jedan dragulj različitog oblika. Na zidu iznad velikog nakovnja nalazili su se utori koji su odgovarali draguljima. Kad su ih stavili unutra, u zidu se otvorila niša u kojoj su pronašli komad adamantiuma iskovanog u zvijezdu sa sedam krakova. Bilo je to naslijeđe kuće Cannith po koje ih je poslala njihova poslodavka Taria. Osim toga u prostoriji su pronašli i opasač na kojem je bila jaka magija te drevnu kartu koja je pokazivala dijelove Cyrea i Darguna i na kojoj su bile označene neke točke.

Nakon što su skupili plijen, imali su mali problemčić. Naime, ako je Pffafa Von Zappa nešto živciralo u toj kolosalnoj tamnoj katakombi, bila su to vrata od adamantina s „zanimljivom“ bravom. Omaleni starčić nekoliko je puta okušao svoje bravarske vještine na velikim vratima, ali je svaki put bio jednako daleko od otključavanja te barem jedan korak bliže srčanom udaru.

Mudri artificer sigurno nije bio sretan kada je spoznao da će morati ponovno otvarati ta vrata, no bilo je to znatno lakše s druge strane. Stao se lagano približavati vratima, ali je W.O.G. ovoga puta preuzeo inicijativu. Ako gnoma još jednom strese struja tko zna hoće li biti priseban- pomislio je warforged otvarajući polako velika vrata.

Bez imalo muke i električnih smetnji vrata su se otvorila i družina je bila spremna za povratak na dnevno svijetlo.
Nažalost već idući korak bio je dovoljan da skupina avanturista zapazi velikog warforged ratnika s plamtećim samostrelom i dugim mačem. Ratnik je zatražio zanimljivi artefakt koji je Ravenloft nervozno premetao po džepu. Mladi Raven pokušao je uvjeriti mehaniziranog ratnika kako spomenuti artefakt nije kod njih, ali zavaravanje nije prošlo najbolje. W.O.Gu je upućena jedna od klasičnih uvreda koje „meat loving warforgedi“ imaju priliku poslušati, a on je gestom ruke pokazao moćnom ratniku da mu se može nasaditi na (nažalost) nepostojeći falus.

Kao što bi neki promatrač i pomislio- takva gesta nije naišla na prijateljski smijeh i odobravanje, već na hitru plamteću strelicu koja je umalo pogodila W.O.Ga u glavu. Tek što se on izmaknuo projektilu, ratnik poznatiji kao Sabre, već mu je došao pred prsa i zamahnuo velikom oštricom. Samopouzdani warforged mislio je kako mu udarac neće nanjeti mnogo štete, ali kada ga je mačeta zasjekla po desnom ramenu tijek misli naglo se okrenuo. W.O.G. je doviknuo Pffafu kako će njegove vještine popravljanja biti potrebne te zatim zamahnuo natrag na Sabrea. Udarac nije bio najbolje upućen te je protivnik uspješno parirao. Takav razvoj situacije nikoga u družini nije ostavio ravnodušnim.

Ipak, uvijek pribrani cleric pokazao je još jednom kako miran um može povući odlične poteze. Bez otezanja ili buke izgovorio je nešto tiho, a prsten na njegovoj ruci zabljesnuo je. Isto se dogodilo i prstenu na W.O.Govoj ruci.

Raven je morao djelovati. Iz njegove perspektive ova borba započela je podosta loše po njegove suputnike. Prisjetio se jedne od svojih magija ometanja i već iduće sekunde cijeli spektar boja poletio je iz njegovih ruku prema otvorenim vratima. Mladi čarobnjak očekivao je kako će se mehanizirani ratnik paralizirati ili čak oslijepiti u naletu moćne magije, ali na njegovu žalost Sabre se nije ni iznenadio.

Pffaf Von Zapp znao je da mora djelovati brzo. Čarobnjak nije uspio ošamutiti ljutitog protivnika, cleric je napravio nešto naoko učinkovito, a glavni „udarač“ skupine uspio je udariti samo u mač protivnika. Mudri gnom procjenio da je da će njegove vještine popravka biti itekako potrebne te je hitro pošao u pomoć prijateljskom warforgedu. Uspio je popraviti večinu štete odjednom, ali ubrzo je uvidio da Sabre sprema još jedan udarac.

W.O.G. je refleksivno podigao štit nadajući se da će mu snaga pomoći u odbijanju udarca. Tako je i bilo. Udarac se uz glasan prasak odbio od velikog štita, ali je na iznenađenje sviju Sabre hitro zamahnuo ponovno. Ovoga puta mačeta je zasjekla po prsima i W.O.G. je očekivao užasavajuću bol.
Umjesto toga količina boli koju je osjetio iznenadila ga je. Ubrzo je začuo kako je mladi cleric jauknuo i tada mu je sinulo. Bila je to ona čudna magija koja je dopuštala raspodjelu štete između suboraca. Za njega je to bila poprilično apstraktna sila, ali osjećao je veliku zahvalnost što ju je ovaj odlučio uporabiti.

Osnažen spoznajom da ga udarci neće toliko jako oštećivati W.O.G. je ponovno zamahnuo-i pogodio. Činilo mu se kako njegov mač velikom silom pogađa u tijelo Sabrea, ali ovaj nije izgledao previše uzdrmano.

Tu se borba već počela polako zahuktavati. Sabre je i dalje prijetio. W.O.G. je i dalje zamahivao,Qvirin je prizvao magičnu silu koja je štitila od zlih sila, ali pravi junaci i tragičari bili su Pffaf i Raven u isto vrijeme.

Mladi Raven uspio je kupiti koji trenutak kada je njegova salva šarenila omamila snažnog neprijatelja i tako je družina nanjela priličnu štetu u kratkom vremenu. Za to vrijeme mudri gnom ulagao je nezemaljske napore kako bi popravljao veliku štetu koju je W.O.G. pretprio. Bili su oni heroji borbe sve dok ih iscrpljenost nije savladala.

Grozne sekunde smijale su se družini kada su Pffaf i Raven ostali bez najkorisnijih čarolija. Značilo je to kako će W.O.G. ostati bez dragocjenog pokrpavanja te kako Raven više ne može gađati Sabrea letećim sferama i salvama boja. Gnom je odlučio kako unatoč umoru neće odustati od borbe te je pokušao kamenjem nanjeti štetu moćnom protivniku. Nažalost bilo je to teško baš kao što se i činilo.

Cleric je činio sve što je mogao kako bi prijateljski ratnik ostao snažan i na nogama, a s vremena na vrijeme i on je bio agresivan. Iz W.O.Gove perspektive stvari su već izgledale pomalo beznadno jer su njegovi snažniji udarci i dalje jedva oštećivali protivnika.

I tada je mladi Raven pucketnuo prstima. Sjetio se nečeg pomalo pomalo teže izvedivog, ali situacija je zahtjevala takvo djelovanje. Odlučio je prestrašiti protivnika koji je bio sve bliže poražavanju W.O.Ga. Od prve ga je samo zastrašio, ali drugi puta je njegova magija djelovala nevjerojatno uspješno i otjerala Sabrea u crnilo.

Družina se hitro uspela na debeli krov prostorije i odlučila odmoriti koliko god je moguće. Trebalo je previti rane, popraviti štetu i odlučiti kako dalje. Mrak je bio sa svih strana, štakori su trčkarali posvuda, a tunel koji je isijavao toplinom nije pomagao neugodnoj atmosferi koja se poput mirisa trule strvine širila zrakom.

San nije lako dolazio na oči nikome nakon ovakva sukoba, a čak je i W.O.G. poželio da na tren može „ugasiti“ misli i rekuperirati tijelo.

„Koje god božanstvo bilo zaduženo za sreću, danas je bilo široke ruke“ prošaptao je W.O.G. i nastavio stražariti nad usnulim prijateljima.

13. Eyre 998

Izranjavani borbom sa Saberom, a čuvani od svog zaštitnika i prijatelja WOG-a, prijatelji su proveli noć na krovu. Ujutro im je Qvirin magijom Plamena zaliječio najteže ozljede, no još nisu spremni krenuti natrag. Zato su proveli i ostatak dana i iduću noć na krovu. Njihovom napadaču nije bilo traga.
14. Eyre 998

Odmorni i svježi, prijatelji su ujutro krenuli natrag prema površini. Došli su do tunela kojim su se skotrljali u halu i započeli mukotrpan uspon. Upirali su se rukama i nogama o zidove i polako napredovali kosinom. Nakon mnogo muke došli su do mjesta gdje je kosina završavala, a iznad njihovih glava bio tunel koji je vodio okomito prema gore stotinjak metara. Neizmjerno im je laknulo kad su utvrdili da je uže kojim su se spustili još bilo tu. Iako su na zidovima na nekoliko mjesta zapazili tragove grebanja jer je i njihov napadač prošao tim putem budući da drugih nije ni bilo, iz nekog je razloga ostavio uže te su se mogli uspeti.

Nakon nekoliko sati napora, konačno su se popeli do uskog i kratkog prolaza koji ih je vodio u kanalizaciju ispod Sharna. Došli su do potopljenog tunela gdje su imali okršaj s Warforgedom i dva mjenjolika. U vodi su bili njegovi ostatci. Izvadili su ih na suho te je Pfaff svojim alatom precizno s njega skinuo oklop koji su zamotali u deku i krenuli dalje i stepenicama se popeli do mračnih hodnika donjega Sharna. Nekog su goblina upitali je li vidio kakvog Warforgeda, a on im je odgovorio kako je jedan takav prije dva dana prošao u blizini i ubio dvojicu stražara koji su ga pokušali zaustaviti. Nastavili su dalje i uskoro izišli na danje svjetlo i zaputili se do krčme Broken Anvil.

U krčmi su se sastali s Elaydren s kojom je bio jedan tjelesni čuvar. Prepričali su joj svoje dogodovštine. Iskreno se začudila kada su joj opisali okršaj sa Saberom. On je naime bio jedan od najužih pomoćnika Warforgeda zvanog Lord of the Blades, odmetnika koji se proglasio božanstvom čija je sveta zadaća očistiti svijet od organskih rasa kako bi njime zauvijek vladali samo Warforgedi. Njegovo skrovište bilo je u Mournlandsima gdje je okupljao svoje sljedbenike i slao ih na zadaće u zemlje živih. Prijatelji su tek tada shvatili kako su zadobili moćnog neprijatelja te da moraju biti iznimno oprezni. Dali su Elaydren komad adamantiuma te ih je ona ostavila u krčmi i otišla se naći s Tariom.

Prijatelji su čekali u krčmi do večeri. Elaydren se vratila i prenijela im zahvale od Tarie. Poručila im je kako ih njena gospodarica moli da ostanu u gradu oko dva tjedna kada će za njih imati još jedan posao. Momci su prihvatili ponudu. Elaydren im je rekla kako će im ostaviti poruku u uredu poštanskog ceha kuće Sivis kada ih njezina gospodarica bude zatrebala. Nakon toga prijatelji su se zaputili u viši dio grada i unajmili sobu u jednom od boljih prenoćišta.

Comments

qvirin

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.