Eberron - Blackwater Strike Team Alpha

Sešn 1

5. Eyre 998

Dan je na letećoj tvrđavi Argonthu gdje je bilo sjedište kompanije Blackwater započeo uobičajeno. Naši junaci sjedili su na klupama i uživali u sunčanom jutru na terasi nakon obilnog doručka. Proteklo je već više od mjesec dana od zadnje misije te su koristili vrijeme za odmor i rekreaciju. Na terasu je došao mladi paž i rekao da se odmah jave zapovjedniku. Ustali su se, protegnuli i lagano, s noge na nogu, krenuli hodnicima prema njegovim odajama.

U zapovjednikovoj radnoj sobi za stolom su sjedili zapovjednik i vlasnik kompanije Erik Uthar te njegov gost, mladi aristokrat. Plemenitaško podrijetlo vidjelo se prema njegovoj odjeći i raskošnom žičanom oklopu, a uz nogu mu je bila prislonjena neobična ornamentalna sjekira s dugačkom drškom. Erik je predstavio momke aristokratu koji se zvao Alikke Canith. On je bio jedan od nasljednika kuće koja je posjedovala Mark of Making , a okupljala je brojne artificere, alkemičare, magičare te obrtnike raznih zanata. Iako je uništenjem Cyre-a poginuo njezin patrijarh, bila je to i dalje moćna i utjecajna kuća. Erik je momcima objasnio da je dogovoren posao za Alikkeovu tetku Tariu zbog čega su trebali odmah krenuti s Alikkeom u Sharn. Mladić im je okvirno rekao kako će njihov zadatak biti pronaći zapise o drevnim obiteljima kuće Canith koji su živjeli u starom Sharnu prije više od šest stotina godina te kako će ih potraga vjerojatno odvesti u donje dijelove grada. Momci su se otišli spremiti za put.

Sat vremena kasnije naši junaci su zajedno s Alikkeom jahali prema velikom gradu Starilaskuru gdje su se trebali ukrcati na vlak za Sharn. U grad su stigli kasno popodne. Alikke ih je odveo u Last End Inn koji se nalazio u blizini kolodvora. Konačište je pripadalo kući Ghallanda, polutanskom klanu koji je vodio Hostelers Guild. Hrana je bila dobra, a sobe udobne. Prije spavanja, po Alikkeovoj preporuci momci su otišli do trgovine zvane The Light Within.
Trgovina se nalazila u istoimenoj četvrti grada. Pripadala je obitelji koja se preko tisuću godina bavila svijetlom, preciznije svijećama. Kad su ušli unutra, momci su bili zadivljeni raznolikošću oblika i veličina svijeća te neobičnih svjetlosnih efekata koje su pojedine od njih stvarale. Razgovarali su i s vlasnikom Felixom koji im je pokazao neke modele ojačane magijama zbog kojih su davale jako i trajno svijetlo. Međutim, bile su preskupe te su se nakon razgledavanja momci vratili u konačište na spavanje.

6. Eyre 998

Ujutro su se ukrcali na vlak za Sharn. Alikke im je osigurao prijevoznu kartu za željeznice u trajanju mjesec dana, a u njihove osobne identifikacijske papire utisnuo je simbol kuće Cannith. Smjestili su se u vagon prve klase u kojem su imali i poslugu. U vagonu se nalazilo više imućnih putnika od kojih se izdvajao zastupnik brelandskog sabora u pratnji tri Marshalla.
Vlak se kretao jednolično i relativno brzo. Putovali su cijeli dan i noć uz kratke stanke.

7. Eyre 998

Predvečer je vlak stigao u Wroat, prijestolnicu Brelanda. Bio je to velik grad izgrađen uz obale rijeke, a kraljevska palača i sabor bili su na velikom riječnom otoku u središtu. Kolodvor je bio u rubnom dijelu grada. Alikke je poveo momke u obližnji Rail Inn. Bio je mnogo skromniji od onog u Starilaskuru, ali podnošljiv. Predvečer su momci (osim Qvirina) otišli prošetati susjedstvom tražeći malo razonode. U blizini su pronašli udoban hostelčić. Dočekala ih je simpatična, ugodno popunjena gazdarica koja ih je upitala trebaju li djevojke za druženje. Pfaff je poželio razgovarati s vilenjakinjom te je gazdarica pozvala mladu djevojku staru niti stotinjak godina, duge plave kose. Ravenloft je poželio nešto posebno te rekao gazdarici meka mu ona preporuči djevojku. Pozvala je prelijepu crnku koja se pred Ravenloftovim očima pretvorila u mladog momka pitajući ga da izabere što mu je draže. Ravenloft se ugodno iznenadio jer je cura? bila mijenjolik, a nije se baš imao prilike družiti s pripadnicima te rase. Zamolio ju je da se resetira u ženski oblik te su se on i Pfaff s pratiljama povukli u sobe. Wog je odlučio biti koristan i držati im svijeću odnosno stražariti ispred vrata. Nakon ćaskanja, momci su se vratili u Rail Inn na spavanje.

8. Eyre 998

Vlak je vozio prema Sharnu prugom koja je išla iznad kanjona Dagger Rivera. Pogled na široku rijeku u usjeku nekoliko stotina metara ispod tračnica oduzimao je dah. Momci i Alikke lagano su drijemali u udobnim stolicama vagona prvog razreda. Iznenada, u vagonu je nastala potpuna tama. Skočili su na noge. Začuli su korake na krovu i riječi magijskih formula. Pfaff je osvijetlio svoj bodež magijom i tama je nestala. Na nasuprotnim rubovima vagona nalazila su se dva oko metar visoka nakazna stvorenja. Imali su velike glave s dvoja usta puna oštrih zubi te četiri ruke. U svakoj ruci imali su neko oružje ili štit. Wog je reagirao prvi, dotrčao do bližega i zasjekao ga svojim mačem. Stvorenje je kriknulo i ubolo ga bodežom u nogu. Ravenloft je pojurio u pomoć prijatelju i prizvao magiju vatre. Iz njegovih otvorenih dlanova izbila je erupcija plamenova koji su progutali stvorenje. Zaurlalo je i srušilo se mrtvo na pod, a tijelo mu je još gorjelo. Qvirin je u međuvremenu potrčao prema stvorenju na drugom kraju vagona koje je držalo samostrijel i bilo opasno blizu zastupniku brelandskog sabora. Zamahnuo je svojim buzdovanom, ali stvorenje se izmaknulo i ubolo ga nožem ispod ruke gdje je njegov puni metalni oklop bio najtanji. Tada se dogodilo nešto neočekivano – prozor vagona je prsnuo i kroz njega je uletio debeli pipak kao od hobotnice. Munjevito je obujmio Alikkea, podigao ga i izvukao van. Wog je prvi dotrčao u pomoć Qvirinu i sasjekao malo nakazno stvorenje, a tada su njih dvojica požurila do prozora. Iz predostrožnosti su se povezali užetom jer je provalija ispod pruge bila strma i duboka. Qvirin je prvi izišao kroz prozor i ljestvama na vagonu popeo se na krov. Na nasuprotnom rubu vagona bila su još dva nakazna stvorenja okrenuta prema čovjekolikom čudovištu kojem su iz leđa izlazila dva velika pipka. Nešto im je govorilo na nekom nerazumljivom jeziku, a zatim jednostavno nestalo. Dva nakazna stvorenja okrenula su se i potrčala prema Qvirinu i Wogu koji se taman popeo. Jedno je pokušalo gurnuti Qvirina u provaliju no bezuspješno. Wog mu je objasnio kako to nije lijepo time što ga je raspolutio svojim mačem. Qvirin se okrenuo prema drugome i odvalio ga svojim magičnim buzdovanom dozivajući zaštitu Srebrnog Plamena. Pogodio je čudovište u glavu, a magijski plamen čija se moć dva puta dnevno mogla dozvati iz buzdovana, progutao je čudovište i ono se srušilo mrtvo. Ravenloft i Pfaff su osmatrali okolinu s razbijenog prozora vagona te u daljini ugledali veliku krilatu kreaturu koja je u pandžama nosila Alikkeovo tijelo. Brzo se udaljavala i nisu mu nikako mogli pomoći.

Nakon što je sve završilo, u vagon su došli zaštitari napraviti očevid. Momci su njima i Marshallima prijavili otmicu člana kuće Cannith. Stražari su ih uputili da o svemu izvjeste i osiguranje na kolodvoru kada stignu u Sharn. Kada su zaštitari otišli, momci su sjeli za stol u kutu vagona. Pod dojmom iznenadnog napada i otmice razgovarali su među sobom kako bi odlučili što će dalje učiniti. Njihovo putovanje počelo je loše i bili su svjesni kako moraju biti izrazito oprezni. Te večeri stigli su u Sharn.

Comments

qvirin

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.